top of page

SHARE

SHARE is een 4-laags gebouw opgezet als een functioneel kwadrant met vloervelden rondom een centraal gedeeld atrium met noorderlicht, dat ontmoetingen tussen gebruikers faciliteert en overvloedig daglicht het gebouw in laat stromen. Deze compacte opzet zorgt in combinatie met een uitstekend geïsoleerde schil voor een optimale energiehuishouding.

Het BREEAM excellent gebouw is aangesloten op de centrale warmte- en koudeopslag van Park20|20, waarmee energie kan worden uitgewisseld tussen de gebouwen. Alle verlichting in het gebouw is in LED uitgevoerd, voorzien van daglichtregeling, gevoed door PV panelen op het dak en in de atriumbeglazing. Er zijn computervloeren toegepast, zodat het gebouw flexibel en aanpasbaar ingedeeld kan worden.

Gematerialiseerd volgens de principes van Cradle2Cradle. Demontabele staalconstructie op 8,1 m1 grid met kanaalplaten voor de hoofdconstructie, houtskeletbouw elementen met (onderhoudsarme) aluminium kozijnen en vliesgevels als gevelopbouw. Houten gelamineerde liggers en hergebruikte houten bekleding in het atrium en gekleurde glazen vinnen aan de buitenzijde van het gebouw zorgen voor identiteit.

Bijzonder aan SHARE is de toepassing van een aantal Products of Services, zoals de liftinstallatie en de PV-panelen op het dak die als circulair product eigendom blijven van de fabrikanten. Daarnaast is in het interieur gekozen voor vloer- wand en plafondafwerkingen die Cradle2Cradle gecertificeerd en daarmee circulair zijn.

 

Oplevering Juli 2020.

lokatie: Scorpius, Hoofddorp

opdrachtgever: Park 20|20 CV

architect: N3O ism William McDonough + Partners

constructeur: Van der Vorm Engineering BV

installatieadvies: IAG

bouwfysica en BREEAM: DGMR

interieur: N3O

landschap: Hollandsgroen

bottom of page