top of page

VALLEY

Valley wordt een nationale en internationale hub voor de circulaire economie. Een combinatie van een kleinschalige campusopzet en een aantrekkelijke duurzame multi-tenant werkomgeving. Een werk- en ontmoetingsplek, waar circulaire ideeën, technologieën, financieringsconstructies en verdienmodellen worden ontwikkeld. “Makerspaces”, “FabLabs” en “Pilot Plant” vormen een circulaire r&d omgeving waar nieuwe collaboratieve manieren van ontwikkelen en werken leiden tot een beter economisch systeem. 

Door het delen van gemeenschappelijke ruimten als vergaderruimten, auditorium, restaurant en informele werkplekken ontstaat interactie tussen de huurders van Valley en gaan hun kosten omlaag. Valley wordt een bruisende gemeenschap waar alles bij de hand is om circulaire bedrijfsmodellen te ontwikkelen, te laten groeien, verbeteren, demonstreren en promoten. Synergie, transparantie en samenwerking zijn sleutelwoorden voor het succes. 

Voor de gebouwen op Valley is een modulair Cradle to Cradle (C2C) concept ontwikkeld waarmee gebouwen eenvoudig kunnen worden aangepast. De demontabele C2C draagconstructie en gevels zijn opgebouwd uit modulaire houten elementen die flexibiliteit in groei of krimp waarborgen. De modulair opgezette installatietechniek is als “Product of Service” opgezet, waarbij de nadruk ligt op het hergebruiken van zoveel mogelijk onderdelen. Verplaatsbare “Think & Work & Meet” cocons zorgen voor een verscheidenheid aan inrichtingsmogelijkheden in de verder open werkzones. 

Alle gebouwen zijn vormgegeven met een eigen identiteit, waarbij zichtbare C2C en circulaire materialen worden toegepast. Daarmee dragen de gebouwen ook bij aan de gezamenlijke doelstelling: een 100% circulaire economie!

 

lokatie: Rijnlanderweg - Schiphol Trade Park, Hoofddorp

opdrachtgever: Delta Development Group - Volker Wessels-Reggeborgh Groep - SADC 

architect: N3O ism William McDonough + Partners

constructeur: Aveco de Bondt

installatieadvies: DWA - Eneco

bouwfysica en BREEAM: DGMR

landschap: West 8

bouw: Boele & van Eesteren / De Groot Vroomshoop

bottom of page